Algemene informatie

Geschiedenis
In 1994 is een groepje volleyballiefhebbers gestart met het Krovo Buitenvolleybal Toernooi. Het toernooi functioneert volledig onafhankelijk, maar er heeft altijd een sterke band bestaan met volleybalvereniging Krovo in Krommenie. Krovo is in 2008 gefuseerd en gaat verder onder de naam v.v. Clam Dycke. Voor de herkenbaarheid van het buitentoernooi heeft de organisatie ervoor gekozen om de naam Krovo in ere te houden.
Nieuwsgierig naar het allereerste begin? Download dan de jubileumkrant, die ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum gemaakt is.

Inmiddels is het aantal deelnemende teams uitgegroeid van 20 naar 50 (circa 230 deelnemers). Vrijwel alle provincies in Nederland zijn vertegenwoordigd. Het grootste deel van de teams komt echter uit Noord-Holland. Jaarlijks mogen we ook een groot aantal kijkers verwelkomen; gemiddeld lopen er ongeveer 350 mensen op deze dag rond.

Er wordt in twee hoofdcategorieën gespeeld: 6 tegen 6 en 3 tegen 3. Elke categorie is onderverdeeld in een aantal klassen.
Het niveau in deze klassen varieert van recreatief tot hoog nationaal niveau. Bij de jeugd kennen we de leeftijdscategorieën A, B, C en D (mini-circulatievolleybal).

In het jaar 2000 voor de jeugd het "Open Jeugdkampioenschap van Regio Holland" aan ons programma toegevoegd. Het team dat hierbij kampioen wordt krijgt deze titel toegewezen.
Inmiddels is het een toernooi geworden met nationale bekendheid.

Organisatie
De organisatie bestaat uit vijf enthousiaste vrijwilligers, die zich het gehele volleybalseizoen met de voorbereiding van het toernooi bezig houden.
Natuurlijk zijn er talloze zaken die geregeld moeten worden, maar de kerntaken van de commissieleden zijn:

  • werving van sponsors en teams;
  • verzorging publiciteit (maken en verspreiding van posters, inschrijfformulieren, bezoeken toernooien etc.);
  • voorbereiden toernooidag (zoals opbouwen van de velden, samenstellen programmaboekjes, indelen poules en wedstrijden);
  • beantwoorden van vragen tijdens toernooidag, verwerken van uitslagen, opnieuw indelen poules, prijsuitreiking verzorgen.

Wil je meer weten over de taken als commissielid of ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten? Neem dan contact op met één van de coördinatoren; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..